onze dieren

zachtaardig & robuust

Black Angus is een hoornloos runderras met een stamboek in de Verenigde Staten en Schotland. Het dier staat bekend om zijn zachtaardige karakter en heeft een robuuste bouw, stevige poten en een schofthoogte tot 1,50 meter. De kalveren worden in 99 procent van de gevallen natuurlijk geboren en blijven lang bij de moeder. Black Angus wordt vaak ingezet voor de begrazing van natuurgebieden en kan dankzij een ijzersterk gestel – in theorie – de hele winter buiten blijven.

De Black Angus-runderen hebben heel lekker vlees en een optimale marmering die zelfs in de buurt komt van de beroemde Waguy-runderen. Omdat ze lang in de weide staan, in de winter veel hooi eten en vier maanden afgemest worden met een unieke graansamenstelling, is het vlees van onze runderen uitzonderlijk mals, met een mooie vetbedekking op de spieren. Zeker ook omdat ze op jonge leeftijd (rond 28 maanden) geslacht worden.

Om een optimale vleeskwaliteit en -smaak te garanderen, besloten wij vanaf 2015 hoogstaande Amerikaanse Black Angus-embryo’s – met genetica uit de top 1 procent van het ras – in lokale draagkoeien te plaatsen en op die manier tot een optimale bloedlijn te komen. De vetzuursamenstelling en malsheid van het vlees van onze runderen in Helkijn staat vandaag op een uitzonderlijk niveau. Maar we willen de lat nog hoger leggen en blijven werken aan verdere optimalisatie van Black Angus.

Meer over onze werkwijze

Angus Grand Cru (BVBA)

Doornikserijksweg 195, 8510 Bellegem

BTW: BE 0719 391 095

Privacy Policy