Werkwijze

op onze manier

De kalveren van onze Black Angus-runderen worden op natuurlijke wijze geboren en blijven daarna minstens zes maanden bij de moeder. Ze worden dus niet meteen op flesvoeding gezet, zoals bij de meeste kweekdieren wel het gevallen is. Zo krijgen we puur kwaliteitsvlees. De familiale band bij Black Angus-runderen is van nature heel sterk, dat willen we respecteren.

De natuurlijke kuddes – moederdieren, dekstieren en kalveren – grazen minstens 24 maanden in onze uitgestrekte weiden in Polen en Midden-Frankrijk. Op die manier grazen en hooien ze minstens twee seizoenen zonder dat ze extra krachtvoer toegediend moeten krijgen. Zo kunnen ze in alle rust tot ontwikkeling komen. Dat doen we heel bewust: we mikken namelijk niet op snelle groei of massatoename, maar op kwaliteit.

Na de weideperiode worden de grassfed vaarzen en ossen vier maanden afgemest op stro, met klassieke muziek op de achtergrond. De groepen van vijf tot tien dieren krijgen in Helkijn een door ons samengesteld mengsel bestaande uit enkelvoudige ruwvoeders, enkelvoudige granen lijnzaadschilfers – die laatste vormen dankzij hun unieke eigenschappen een bron van eiwit en plantaardige olie, ideaal voor de aanmaak van de juiste, gezonde, culinaire vetzuursamenstelling. Dat rantsoen vullen we aan met de nodige mineralen.

Meer over onze mensen

Angus Grand Cru (BVBA)

Doornikserijksweg 195, 8510 Bellegem

BTW: BE 0719 391 095

Privacy Policy

Made by Whipcream